School in het dorp

De Bernadetteschool vervult een centrale plek in de hechte gemeenschap van Loo. Leerlingen, ouders en leerkrachten kennen elkaar persoonlijk. Dit zorgt voor verbondenheid, veiligheid en vertrouwdheid.

Onze visie komt ook tot uiting in onze verbondenheid met het dorp. Er is een goede samenwerking en communicatie met de buurt rondom de school, de Dorpsraad, De Vrienden van de Bernadetteschool, de kerk en de verschillende verenigingen. Dit heeft door de jaren heen geresulteerd in allerlei mooie initiatieven.

stichting vrienden bernadetteDe Stichting Vrienden Bernadetteschool is voortgekomen uit het “Dorpsplan Loo 2013-2025 UT GEET LOOS

Tijdens het opstellen van het Dorpsplan kwam duidelijk naar voren dat het behoud van de Bernadetteschool voor de leefbaarheid van Loo, het belangrijkste prioriteitspunt is.

Carnavalsvereniging de Nathalzen is een actieve Carnavalsvereniging uit Loo. Jaarlijks komen zij bij ons langs om het Carnavalsfeest op de Bernadetteschool samen te vieren, ook begeleiden zijn de keuze van de Jeugdprins en Jeugdprinses.

BSO De Nieuwe Maan is een onderdeel van Zonnekinderen en gevestigd in de Joannesschool in Groessen.

De Nieuwe Maan is toegankelijk voor alle schoolgaande kinderen uit Groessen, Duiven, Loo en Westervoort. De kinderen kunnen er zowel terecht voor voorschoolse opvang (van 07.00 uur tot 08.30 uur) als naschoolse opvang (van einde schooltijd tot 18.30 uur).

Hoewel de school steeds meer een openbaar karakter krijgt, staan we altijd ook open voor samenwerking met de katholieke kerk van Loo voor kerst- en paasvieringen, de heilige communie en het vormsel en andere vieringen.