Ouderraad medezeggenschap

Oudervereniging

De Bernadetteschool heeft een actieve oudervereniging. Deze vereniging helpt de school bij het organiseren van verschillende activiteiten, zoals het sinterklaasfeest, de kerstviering, carnaval, de avondvierdaagse, de sportdag en het schoolreisje.

De oudervereniging vraagt een vrijwillige bijdrage van 40 euro per kind, per schooljaar. Door betaling van dit bedrag zijn ouders automatisch een jaar lid van de oudervereniging. Van deze bijdrage worden de onkosten betaald die de vereniging maakt bij het organiseren van bovengenoemde activiteiten. Voorbeelden zijn de entreekosten voor het schoolreisje, de versnaperingen tijdens carnaval en de sinterklaascadeaus.

De oudervereniging vergadert 5 x per jaar om de voortgang van de activiteiten te bespreken en om te evalueren. Deze data staan op de schoolkalender aangegeven. Alle leden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Tijdens de ouderbijeenkomst aan het begin van het schooljaar is er gelegenheid om de financiën van de oudervereniging in te zien.

Het bestuur van de oudervereniging bestaat dit schooljaar uit:

• Jorik Soer (voorzitter)
  • Gaby Berentsen (secretaris)
  • Nicole Hermsen (penningmeester)
  • Jeroen Hendriks
  • Inge van Olderen
  • René van de Peppel
  • Chantal Senhorst
  • Iris Tiemeyer
  • Anita Kummeling
  • Marleen Aleven

Bankrekeningnummer

De ouderbijdrage kan gestort worden op bankrekeningnummer NL 06 RABO 0315454520 t.n.v. Oudervereniging Bs. Bernadette.

Ouders van kinderen die gedurende het schooljaar instromen, kunnen het te betalen bedrag zelf berekenen door het aantal resterende maanden van het schooljaar te vermenigvuldigen met 4,00 euro. De maanden juli en augustus worden niet meegenomen in de berekening.

MR Bernadetteschool

In de medezeggenschapsraad zijn de ouders en de leerkrachten in gelijke aantallen vertegenwoordigd. De MR bespreekt gevraagd en ongevraagd alles wat met het onderwijs te maken heeft. Zij beoordeelt plannen en beleidsvoornemens van de school.

De MR bestaat uit vier leden.

• Personeelsgeleding: Ans Vrehe en Sabine Averdonk
  • Oudergeleding: Jacqueline Lubbers en Sacha Hofland