Basisschool Bernadette in Loo

School in het dorp

De Bernadetteschool vervult een centrale plek in de hechte gemeenschap van Loo. Leerlingen, ouders en leerkrachten kennen elkaar persoonlijk. Dit zorgt voor verbondenheid, veiligheid en vertrouwdheid. 

Onze visie komt ook tot uiting in onze verbondenheid met het dorp. Er is een goede samenwerking en communicatie met de buurt rondom de school, de Dorpsraad, De Vrienden van de Bernadetteschool, de kerk en de verschillende verenigingen. Dit heeft door de jaren heen geresulteerd in allerlei mooie initiatieven.

stichting vrienden bernadetteDe Stichting Vrienden Bernadetteschool is voortgekomen uit het “Dorpsplan Loo 2013-2025 UT GEET LOOS

Tijdens het opstellen van het Dorpsplan kwam duidelijk naar voren dat het behoud van de Bernadetteschool voor de leefbaarheid van Loo, het belangrijkste prioriteitspunt is.

Carnavalsvereniging de Nathalzen is een actieve Carnavalsvereniging uit Loo. Jaarlijks komen zij bij ons langs om het Carnavalsfeest op de Bernadetteschool samen te vieren, ook begeleiden zijn de keuze van de Jeugdprins en Jeugdprinses.

De buitenschoolse opvang en kinderdagopvang is gevestigd op IKC Joannes te Groessen.

Deze opvang is toegankelijk voor alle schoolgaande kinderen uit Groessen, Duiven, Loo en Westervoort. De kinderen kunnen er zowel terecht voor voorschoolse opvang (van 7.00uur tot 8.30uur) als naschoolse opvang (van einde schooltijd tot 18.30uur).

De kinderen van de Bernadetteschool worden vervoerd met de busjes van Zonnekinderen.

Hoewel de school steeds meer een openbaar karakter krijgt, staan we altijd ook open voor samenwerking met de katholieke kerk van Loo voor kerst- en paasvieringen, de heilige communie en het vormsel en andere vieringen.

Nieuws

Er verschijnen regelmatig nieuwsberichten op onze schoolapp. Hiervoor heeft u persoonlijke inloggegevens nodig in verband met de privacywet. 

Huur gymzaal

Huur gymzaal

Op de Bernadetteschool beschikken we over een eigen gymzaal. Hier wordt bewegingsonderwijs gegeven en de ruimte wordt gebruikt voor vieringen, maar in de avonden en in het weekend is de gymzaal te huur voor recreanten. Dit kan incidenteel, maar ook structureel. Wilt u hier gebruik van maken of wilt u meer weten over de beschikbaarheid of de prijzen? Dan kunt u contact met ons opnemen via info@basisschoolbernadette.nl